| ||||||||||
| ||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR |
Hz. Peygamber'in Duasıyla Urve el-BArikî'nin Malının Bereketlenmesi
Hz. Peygamber'in Duasıyla Urve el-BArikî'nin Malının Bereketlenmesi Hz. Peygamber’in Duasıyla Urve el-Bârikî’nin Malının Bereketlenmesi - Rasûlullah bir sürüye rastladı. Urve’ye bir dinar verdi ve “Bu sürüden bize bir koyun satın al!” dedi. O da gitti bir dinarla iki koyun satın aldı. Bir kişiyle karşılaştı. Koyunun birini bir dinara sattı. Sonra Peygamber’e bir dinar ve bir koyun getirdi. Hz. Peygamber “Allah senin sağ elinle yaptığın alışverişe bereket versin” diye dua etti. Yemin ederim ki, ben zibillikte bile olsam o günden sonra kırk bir dirhem kar etmeden eve dönmüyordum.[1] - Hatırlıyorum da, bir defasında Kûfe’nin zibilliğinde duruyordum. Akşama kadar kırk bir dirhem kazanarak eve döndü.[2]
[2] Ebu Nuaym, Delâil, s. 165. Buhari, Abdurrezzak ve İbn Ebi Şeybe de rivayet etmişlerdir. Abdurrezzak ve İbn Ebî Şeybe’nin rivayetinde “Hz. Peygamber ona ticaretinde başarılı olması için dua etti. “Bundan dolayı toprak bile satsam ondan kâr ederdim” derdi” ibaresi de vardır. (Kenz, VII/63). Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 4/408. Bu haber 400 defa okunmuştur.
|
|||||||||
|
Copyright © 2010 TEFSİR OKU Altyapı: MyDesign - Tasarım&Destek: Palmiye Reklam |
||||||||||